Brons voor Belgisch "Dreamteam" op teamfinale Tumbling Europees Kampioenschap

Brons voor Belgisch "Dreamteam" op teamfinale Tumbling Europees Kampioenschap

Op 30 april zagen we de seniores Tumbling opnieuw in actie in de Teamfinale. Ze eindigden op een knappe derde plaats!

Het is geleden sinds 1993 dat er nog eens een meisjesteam Tumbling deelnam aan een Europees kampioenschap. 30 april 2021, stelden Tachina Peeters (Gymplus), Evi Milh (Turnclub De Zeester) en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) orde op zaken. Ze wisten zich op 29 april als derde te kwalificeren voor deze finale en namen het  op tegen de teams uit Rusland, Frankrijk & Denemarken. Elk team mocht 4 sprongen brengen waarbij de 3 beste punten telden. De Belgen brachten elk één reeks. 

Onze gymnaste Evi Milh (Turnclub De Zeester), die zich ook individueel wist te kwalificeren voor de finale Tumbling, was als eerste Belgische tumbler aan zet. Een knappe reeks met moeilijkheid 5,2  leverde het team 31,200 punten op. 

Teamgenote Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) mocht vervolgens aantreden. Ook zij hield het hoofd koel en turnde een zeer knappe reeks met een moeilijkheid van 6,5 en een dubbele gehoekte salto als eindsalto. Haar reeks was goed voor 32,700 punten. Na deze twee reeksen stond het Belgische meisjesteam op een voorlopige eerste plaats! 

Als laatste was het de beurt aan Tachina Peeters (Gymplus). De leading lady van dit kampioenschap zette eveneens een knappe reeks neer met moeilijkheid 7,2 en vervoegt met 34,800 punten het groepstotaal. De Belgen eindigen met deze zeer knappe scores op de derde plaats en mogen de bronzen medaille in ontvangst nemen!

RANKING FINALE

  1. FRANKRIJK - 101,100
  2. RUSLAND - 100,600
  3. BELGIË - 98,700
  4. DENEMARKEN - 95,700

Dikke proficiat aan de meisjes & coaches!